Cyklistický peloton Křížem krážem Vysočinou na kole vyjíždí právě dnes

6. červenec 2018 06:10

V pátek 6. července startuje cyklistické putování Vysočině. Akci Křížem krážem Vysočina na kole pořádá krajská organizace Vysočinou Tourism.

„První skupina cyklistů vyjede z Masarykova náměstí v Jihlavě v 9.00, aby během dne projela Rantířovem, Novým Rychnovem, Horní Cerekví i Častrovem, a ujela 57 kilometrů až do Kamenice nad Lipou,“ připomíná ředitel Vysočina Tourism Tomáš Čihák s tím, že za osm dnů je možné zdolat celou až 460 kilometrovou trasu, projet celou Vysočinu a skončit v Dalešickém pivovaru.

Cyklistický peloton se druhý den vydá z Kamenice nad Lipou do Humpolce a následující dny dále do Ledče nad Sázavou, Chotěboře a Nového Města na Moravě. Pokračovat bude do Velké Bíteše i Třebíče a poslední den si cyklisti užijí cestu kolem vodní elektrárny Dalešice, která letos slaví 40 let od uvedení do provozu. Celé putování cyklisté zakončí tradičně v Dalešicích.

Na každém nadšenci je, zda se vydá pouze na některé úseky nebo se pokusí zdolat celou trasu. „Zajištěno máme doprovodné vozidlo, které cyklistům poskytne zázemí během cesty, bude je zásobovat vodou a poveze i jejich věci, prozradila Klára Čechová z Vysočina Tourism, která akci připravuje.

Každý z nových účastníků Křížem krážem Vysočinou na kole 2018 má šanci získat cyklistický dres s motivem Vysočiny, stačí, když se cyklistického putování zúčastní letos poprvé a ujede alespoň tři etapy. Cyklistický dres nebo cyklistické kalhoty získá za odměnu také každý, kdo absolvuje všechny etapy z naplánované trasy. „Už teď vybíráme příjemné restaurace i turistické cíle, které cestou navštívíme a kde se občerstvíme a odpočineme si,“ doplnila Klára Čechová.

autor: mik
Spustit audio

Související