Cvičení, zábava a také absolutní uvolnění. Takový je indoor cycling

14. listopad 2016
Dobré odpoledne

Indoor cycling je neúčinnější a vysoce motivující kardiovaskulární cvičení posledního desetiletí. Cvičí se na speciálních cyklotrenažérech při libovolné zátěži, která cvičícímu vyhovuje. To vše za hudebního doprovodu. Nejen že protáhnete celé své tělo, spálíte přebytečné tuky, ale také si vyčistíte mysl, doslova se můžete pořádně vyřádit.

Jezdit na stacionárním kole mohou všichni, kteří chtějí na sobě zapracovat. Je to pro muže i ženy všech věkových kategorií. A začít s indoor cyclingem můžete kdykoliv. „I v době, kdy máte například po operaci kolene,“ zmiňuje instruktorka Dita Floriánová.

Jak probíhají lekce?

Vše probíhá za doprovodu zkušených lektorů. Cvičení není náročné a nezatěžuje klouby. Během lekce si procvičíte nejen svaly na nohou a hýždích, ale také celý trup, paže a rozhýbete svůj metabolismus. Už po několika cvičebních hodinách můžete sledovat úbytek tukových zásob a celkově se začnete i lépe cítit. Navíc trénujete v kolektivu a můžete si najít nové přátele. Naučíte se také správně dýchat. Standardní lekce trvá 45 minut. „Dobré je cvičit dvakrát až třikrát týdně i doma,“ dodává Dita Floriánová.

Co s sebou? Vhodné jsou cyklistické kalhoty a rukavice, ale postačí i kraťasy a tričko. Důležité je pití, ručník a třeba i kamarád, abyste se necítili osamocení.

Spustit audio