Čtvrteční Noční linka: Prázdniny u babičky a dědečka. Jak na ně vzpomínáte?

11. červenec 2019

Kde jste jako malí prožívali prázdniny a jak? Čím jste se jako děti bavili, co vás babička s dědou naučili? Také máte o prázdninách vnoučata? Jak je zabavíte? Jaký program jste pro ně vymysleli? Podaří se vám je dostat od mobilního telefonu a počítače do lesa, na borůvky nebo za jinou zábavou? Mají prázdniny u vás svá pravidla, třeba co se týká používání počítače a nebo denního režimu? 

Vzpomínky na prázdniny u babičky a dědečka jsou zřejmě pro každého milé. Budeme rádi, když se o ně s námi podělíte v dnešní Noční lince s Karlem Sladkým. Základem pro úspěšné prázdniny s vnoučaty je ale i příprava. Při rodinné poradě, která může v krajním případě probíhat i po telefonu, by měl každý říct svá přání, nápady a představy. Také by měla být stanovena určitá pravidla. Ať už jde o sledování televize, používání mobilního telefonu, počítače, pojídání sladkostí nebo večerky.

Někteří psychologové radí, aby si prarodiče prosadili vlastní pravidla hry. U babičky a u dědečka jsme v jiné domácnosti. Tady se u jídla na televizi nekouká, i když to maminka doma běžně povoluje. Na druhou stranu jsou prázdniny a tak můžeme dětem dopřát i více volnosti. Je to na každém.

Také moderátor Karel Sladký považuje prázdniny u babičky a dědečka za nejkrásnější. Trávil je v Žihli na severním Plzeňsku a babička ho naučila starat se o hospodářská zvířata. Děda ho zase zdokonaloval v jízdách na motorce a učil ho lásce k přírodě a poznávat les, rostliny, houby. Byly to nádherné časy.

A jaké vzpomínky máte na prázdniny u babičky a dědečka vy a je složitější zabavit dnešní děti nebo si s tím hravě poradíte? Zeptá se vás moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio