Co s bílky, které vám zůstanou a co s bábovkou, která nejde vyklopit?
Každá hospodyňka si v kuchyni musí umět poradit. A dnes přináším tipy, jak může být vaše snažení o něco snadnější.
Nemáte-li uplatnění pro vaječný bílek, usušte ho na talířku. Až ho budete potřebovat, nalijte na něj dvě lžíce vody a můžete opět použít. Vejce při vaření vám nevytečou, když do vody přidáte trochu octa.
Nejde vám vyklopit bábovka? Stačí formu na chvíli postavit na hrnec s vařící vodou a dobrota pro vaše nejbližší bude zachráněna. A nezapomeňte! Bábovka je nejlepší s dobrou kávou a trochou poctivé šlehačky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.