Chotěboř rozšíří budovu kina, aby dobře sloužila i divadlům

15. prosinec 2019 05:00

Chotěboř chystá na příští rok přístavbu budovy městského kina, aby v ní měli lepší zázemí divadelníci.

Na projekt s předpokládanou hodnotou okolo 23 milionů korun město vybírá firmu. Stavba by měla začít zjara, provoz kina omezí ve druhé polovině roku. Novinářům to řekl starosta Tomáš Škaryd (ČSSD).

Větší zázemí pro účinkující

Přístavba umožní rozšířit zázemí pro účinkující. Jde o to rozšířit jeviště, aby se tam mohla odehrávat větší divadelní představení, uvedl. Nainstalována bude také nová divadelní technika.

Rekonstrukce hlediště byla před několika lety, městské kino má nové sedačky i digitální projekci. „To bych řekl, že je na velice dobré úrovni. Teď chceme dobudovat tu druhou etapu,“ uvedl starosta. Kino bude v provozu do července, kdy se tam ještě uskuteční Festival fantazie, protože stavbaři budou nejdřív pracovat vně budovy. Pak bude kino pro veřejnost uzavřené, zřejmě do konce roku.

Rozpočet města

Devítitisícová Chotěboř počítá v příštím roce s celkovými příjmy 232 milionů korun, plánované výdaje převyšují 272 milionů. Chybějících 40 milionů korun podle starosty město doplní z peněz, které zůstanou z letoška. Nový rozpočet schválili městští zastupitelé ve středu. V tomto roce si Chotěboř kvůli investicím vzala úvěr 150 milionů korun.

V příštím roce bude v Chotěboři pokračovat letos zahájená stavba šaten a dalšího zázemí pro sportovce na zimním stadionu za 40 milionů korun. Město také připraví nové parcely v lokalitě Boží Muka. Technické sítě pro 35 rodinných domů budou stát okolo 25 milionů korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio