Chlapec v kufru. Oběť i pachatel zároveň

Na ten neuvěřitelný případ roku 2006 si mnozí pamatují. Patnáctiletý Karel se tehdy současně stal obětí i pachatelem. Jak je to možné? Stačí jít neopatrně po silnici a mít tu smůlu, že potkáte nezodpovědného řidiče. Pak už zafungují zákony fyziky.

Účinkují: Pavel Batěk, Nataša Mikulová, Matěj Převrátil, Martin Zahálka, Milena Steinmasslová, Svatopluk Schuller, Markéta Hausnerová, Jan Přeučil
Komentuje: emeritní policejní rada Vladimír Matoušek
Scénář: Jitka Škápíková
Režie: Jaroslav Kodeš
Hudební spolupráce: Petr Šplíchal
Autorka projektu: Bronislava Janečková
Premiéra: 17. 4. 2019

V pátek 16. listopadu 2006 na diskotéce v Kunštátu na Moravě svedla náhoda dohromady 35tého zaměstnance firmy AB, zabývající se vývojem hudebních automatů, Petra Neissera, jeho 18letou přítelkyni Šárku a 15letého Karla Pravce. Nikdo z nich tehdy netušil, že nadcházející půlnoc jim navždy změní život.

Kde jsem se tu vzal?

V sobotu dopoledne oznámil lékař chirurgické ambulance Nemocnice Boskovice v okrese Blansko na tísňovou linku 158, že na silnici mezi Lysicemi a Štěchovem došlo k dopravní nehodě. Neznámý řidič při ní srazil chodce, a způsobil mu těžké poranění dolních končetin. Kromě toho měl zraněný 15letý mladík otřes mozku, tržné rány, pohmožděniny a oděrky.

Případ byl neobvyklý tím, že zraněný chlapec nedokázal vysvětlit, jak se dostal na místo, kde ho nalezl řidič, který jel zrovna kolem. Na místě totiž nebyly žádné stopy po dopravní nehodě. Mladík byl navíc jen v mikině a bos.

Při pátrání po skutečném místě nehody policisté na silnici č. 19 u Kunštátu našli registrační značku osobního auta a také pár sportovních bot...

autoři: Jitka Škápíková , and
Spustit audio

Související