Bystřice přitvrdila v boji proti kouření

24. září 2010

Bystřice nad Pernštejnem přitvrdila v boji proti kouření. Zákazy platí ve všech městských objektech a firmách. Příští týden bude rada města jednat o dalším zpřísnění pravidel pro kuřáky. V případě, že návrh projde, kuřáci si už nezapálí v prostoru všech sportovišť včetně venkovního koupaliště, v kulturním domě nebo na chodbách městských domů. Zákaz od nového roku platí například v městské společnosti Technické služby.

"Porušení můžeme poprvé řešit domluvou nebo pokutou, ale pokud se bude takový nešvar na pracovišti opakovat, může to skončit rozvázáním pracovního poměru. Bral bych to jako hrubé porušení pracovní morálky," upřesňuje manažer Technických služeb Zdeněk Neufinger s tím, že zákaz platí nejen v areálu firmy, ale i na odloučených pracovištích i ve služebních autech a strojích.

"Je to celosvětový trend a my předbíháme naši legislativu. Kde můžeme, tam kouření omezíme. Doufám, že brzy v naší zemi nastoupí i přísnější opatření celoplošně," potvrdil záměr zpřísňovat zákaz kouření starosta Bystřice Josef Novotný.

autor: uli
Spustit audio