Bylinkářka Ludmila Horáková: Jak správně přejít ze zimy do jara

24. březen 2014
Dobré odpoledne

Po zimě jsme vyčerpaní, trpíme únavou, depresemi či kožními problémy. Proto je důležitá jarní očista našeho organismu, abychom byli nadále pozitivně jarně naladěni. Proto je zapotřebí na přelomu zimy a jara začít s bylinkovými detoxikačními či čistícími čaji a různými bylinnými kúrami.

Bylinkářka Ludmila Horáková říká: "Je třeba začít popíjet bylinkové čaje a konzumovat bylinky, které nám na jaře rostou. Omezit je potřeba pečivo a uzeniny, aby se nám tělo důkladně vyčistilo. "

Únavu způsobuje i fakt, že našemu organismu chybí dostatek vytamínů jako je vitamin C a Betakaroten. Je také zapotřebí prokysličit organismus a chodit ven. "Pokud se nepřemůžeme a nejdeme ven do přírody, cítíme se unaveně." Dodává bylinkářka Ludmila Horáková.

Pokud například trpíme bolestmi hlavy, bylinkářka Ludmila Horáková doporučuje bylinku, která se nazývá Tužebník Jilmový, který je zároveň dobrý i na klouby.Pitný režim je také velmi důležitý, ale není pravidlem, že člověk musí vypít každý den 3 litry vody. "Vodu totiž dostaneme do těla i při konzumaci ovoce, či zeleniny," dodává bylinkářka.

Spustit audio