Bulharsko stále patří k levnějším destinacím. Služby se ale zlepšují

12. červenec 2016
Dobré odpoledne

Bulharsko a Jugoslávie byly ve své době jedny z mála zemí, kam jsme mohli jezdit na dovolenou k moři. Teď je možností mnohem více, ale přesto si Češi Bulharsko znovu oblíbili. Kolik stojí ubytování, jídlo a jaká místa v Bulharsku navštívit přišla říct spolumajitelka cestovní kanceláře Kompas Tour Martina Lauerová.

„Oblíbenost Bulharska oproti předcházejícím létům stoupla. Turisté ho považují za jednu z bezpečnějších destinací,“ říká Martina Lauerová. Navíc se Bulhaři rychle přizpůsobují evropským standardům a výrazně zlepšili kvalitu hotelů. „Služby jsou srovnatelné s ostatními středomořskými destinacemi,“ dodává host.

Hotelové pláže jsou čisté

Dříve si někteří turisté z dovolené v Bulharsku dovezli nepříjemný zážitek ze špinavých pláží. „Hotelové pláže jsou krásně upravené, čisté. Hoteliéři se se svými rodinami každé ráno starají o to, aby pláže byly čisté pro jejich ubytované hosty. Horší je to na veřejných plážích, kam chodí i místní občané. Ale nemůžeme to přičítat jim. Je to věc spíše turistů,“ vysvětluje.

Do Bulharska leťte letadlem

Doba letu do Bulharska se pohybuje kolem dvou hodin. Oproti tomu je cestování autem výrazně méně pohodlné. Ve voze většinou strávíte kolem 15 hodin. Ještě déle trvá cesta autobusem. Ceny leteckých zájezdů nejsou přitom o tolik vyšší.

Ceny ubytování v Bulharsku mírně stouply

Hoteliéři v Bulharsku zaznamenali zvýšený zájem o jejich ubytovací kapacity. Díky tomu i mírně vzrostly ceny. Bulharsko ale stále patří mezi levnější destinace. Ceny v restauracích jsou srovnatelné s cenami u nás. Dovolená pro čtyřčlennou rodinu s polopenzí a leteckou dopravou vás vyjde zhruba na 10 až 12 tisíc korun. Samozřejmě cenu ovlivňuje i náročnost klienta.

Spustit audio