Budovy Horáckého divadla budou mít scénické osvětlení. Může měnit barvu a intenzitu

17. červen 2018 06:10

Do 79. divadelní sezony vstoupí Horácké divadlo osvětlené a s novou kavárnou. V provozu bude od 3. září. Vnější scénické osvětlení nainstalují řemeslníci po opravě fasády, kterou divadlo naplánovalo na červenec.

Osvětlení zaplatí divadlo z městské více než čtyřistatisícové dotace. Osvětlená bude nová i sousední stará budova divadla. „Tento dnes již běžný způsob osvětlení významných budov umožní přizpůsobit osvětlení budovy různým příležitostem barevnou škálou či intenzitou,“ řekla mluvčí divadla Mirka Kvíčalová.

Peníze divadlo získalo díky Memorandu o vzájemné spolupráci mezi Krajem Vysočina a Statutárním městem Jihlava, které bylo podepsáno v lednu 2015. Další peníze město poskytne na výrobu informačních stolků.

„V souvislosti se spuštěním dalších programů pro veřejnost, které plánujeme v nové zkušebně, hledáme adekvátní možnosti, jak o všech programech v divadle informovat veřejnost. Informační stolky budou k tomuto účelu sloužit na veřejných místech v interiérech,“ řekla Kvíčalová.

Nová zkušebna vznikla díky rekonstrukci asi za 12 milionů korun společně s novým vstupem a divadelní kavárnou v loňském roce.

zdroj: ČTK
Spustit audio