Bramborová šťáva zklidní střeva i žaludek. Využijete ale i bramborový škrob

Brambory dnes vnímáme jenom jako přílohovou zeleninu. Naše babičky ale věděly, že jsou velmi zdraví prospěšnou potravinou.

Nejvíce zdravých látek v nich zachováte, když je budete vařit ve slupce. Pokud potřebujete zklidnit střeva a žaludek, použijte bramborou šťávu. Tu získáte z oloupaných a najemno nastrouhaných syrových brambor. Pijte půl deci šťávy alespoň třikrát denně, vždy mezi jídly. Šťáva výborně pomáhá také při žaludečních vředech.

A stranou nezůstává ani bramborový škrob. Právě naše babičky s ním zasypávaly hnisající rány, aby se lépe hojily. A nezapomeňte ani na voňavý bramborák. Jsem si jistá, že umí navodit velmi příjemné pocity.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio