Blogy slavných hereček, knížky o cestování a pro zdraví

4. březen 2016
Dobré odpoledne

Loni před Vánoci vyšly dva blogy. Kniha herečky Marie Doležalové KAFE A CIGÁRKO aneb historky z hereckého podsvětí. Knížka, která čtenářům zvedne náladu. A jak začnete se čtením, nevíte, kdy přestat. Je jako droga. Druhou velmi prodávanou knihou jsou deníkové zápisky herečky Aňi Geislerové s názvem AŇA GEISLEROVÁ P.S.

„Jsou to knížky, které si s chutí přečtete. Neztrácíte na nich čas, protože jsou psané lehkým perem a pobavíte se,“ řekl na Regionu knihkupec Jaromír Vytopil.

Kromě blogů hereček stojí za přečtení i řada dalších publikací, které nám Jaromír ve studiu představil. Pokud vás zajímá život herečky Lídy Baarové, jistě si přečtěte knihu Josefa Škvorecého LÍDA BAAROVÁ - ÚTĚKY. „Před lety v roce 1983 nadiktovala Lída Baarová své vzpomínky na svoji kariéru Josefu Škvoreckému, protože to vypadalo, že už se o ní nikdo nebude zajímat a že o ní už neuslyšíme,“ říká Jaromír.

40 DNÍ PĚŠKY DO JERUZALÉMA

Kniha o tom, jak si jednoho dne v létě Ladislav Zibura sbalil svůj život do batohu a vyrazil na cestu do Jeruzaléma. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby však nevyrazil pěšky. Ušel 1 400 kilometrů napříč rozpálenou krajinou Turecka a Izraele a přespával u neznámých lidí. „Je to výborně napsané, s humorem, s nadhledem. Je to dobrodružství jako takové,“ dodává knihkupec.

Knižní dárek pro muže o strašidlech a záhadách

Jitka Lenková vydala zajímavé čtení TAJEMNÁ MÍSTA ČESKA. Kniha je obsáhlá, doplněná krásnými fotografiemi. A čtenář si s ní užije vzrušující cestování po českých lokalitách, zámcích i hradech a dozví se, kde všude straší, kde se objevuje bílá paní. Dozvíte se i o různých záhadách a tajích. Věděli jste například, že si můžete v Dobré Vodě u Hartmanic díky pověsti o uzdravené krávě nabrat vodu z léčivého pramene?

MALÝ PRAŽSKÝ EROTIKON režiséra a autora mnoha divadelních komedií Patrika Hartla je druhým románem, který se těší velkému zájmu čtenářů. Je to moderní čtení, ve kterém se prolínají osudy dvou kamarádů. „Kniha, kterou bych vřele doporučil na dovolenou. Jak jí začnete číst, nepůjdete ani do bazénu nebo do moře, protože budete chtít vědět, jak to dopadne,“ usmívá se Jaromír Vytopil.

Dalším knižním tipem může být BIBLE ZELENÝCH SMOOTHIE od Kristine Miles. Kuchařka plná zdravé a lehké stravy, pro ty, kteří chtějí být lehčí.

Spustit audio