Bitkou fanoušků se zabývají policisté

26. září 2011
Zprávy z

Řádění fanoušku při derby Jihlavy s Třebíčí má policejní dohru. Z přestupku se bude zpovídat mladý fanoušek, který se v opilosti choval agresivně a byl převezen na záchytku.

Policisté se i nadále zabývají bitkou mezi fanoušky jihlavské Dukly a Horácké Slávie Třebíč. Při sobotním derby létaly na stadionu vzduchem dýmovnice i dělobuchy. Z přestupku se bude zpovídat mladý fanoušek, který skončil na záchytce a není vyloučeno, že policisté si brzy posvívítí i na další diváky. Nyní totiž zkoumají videozáznam ze zápasu.
Jednatel Dukly Bedřich Ščerban ví, co by v budoucnu mohlo podobným incidentům zabránit. "Nejlepší by bylo, kdyby policisté byli po celou dobu zápasu uvnitř stadionu. Mohli by zakročit třeba už při prvním vhození dýmovnice. Věřím, že by si to pak ostatní fanoušci rozmysleli," řekl Regionu. Policisté mohou v současné době na stadion vejít pouze ve chvíli, kdy je o pomoc požádá ostraha, která situaci nezvládá. "Do té doby mohou hlídat pouze okolí stadionu," doplnila mluvčí jihlavské policie Jana Kroutilová.
Podle fanoušků pochybila při sobotním derby hlídací agentura, která nechala agresivní diváky projít s dýmovnicemi a dělobuchy dovnitř stadionu. "Rozhodně z toho vyvodíme důsledky, je ale předčasné mluvit nějak konkrétněji," dodal Bedřich Ščerban.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio