Biatlonisty ve Vysočina Areně vystřídali dělníci. Rozebírají tribunu a mimo jiné oplocení

10. březen 2020 05:00

Profesionální biatlonisty nahradili ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě dělníci. Musí totiž odstranit pozůstatky po závodech i oplocení tratí.

Pustili se také do rozebírání tribun pro fanoušky, na kterých letos ale nikdo neseděl. „Momentálně bouráme tribunu, která vlastně byla pro všechny ty lidi, co sem nemohli přijet, počítáme tak sedm, osm dní, že to bude trvat,“ ukazuje Vítězslav Petrů, jeden z místních brigádníků.

„Jede se takhle po patrech, mezitím se to bude odvážet, co už je nabouráno.“ Sekretář organizačního výboru Jan Skřička odhaduje, že veškeré práce na odstranění pozůstatků biatlonu potrvají asi dva týdny.

„Především nás čeká likvidace veškerých mobilních konstrukcí, areál musí být připravený pro léto. Týká se to tady těch přivezených kontejnerů, mobilních tribun, oplocení areálu se likvidovalo, oplocení tratí. Zkrátka jsou to tuny a tuny materiálu, který teď je potřeba vrátit na svoje místo.“

Ve stejném stavu ale zatím zůstanou alespoň tratě, které pracovníci arény na biatlon připravili. „Sníh se nechá postupně roztát, dokud na něm bude možné lyžovat, tak ho budeme upravovat a až roztaje, tak nám tady odteče potokem zase zpátky.“

Lidé tak ještě tuto sezónu dostanou možnost si na tratích zaběžkovat. Současně se ve Vysočina Areně dál počítá i se sportovními tréninky.

autoři: Tereza Pešoutová , mik
Spustit audio

Související