Ben z třebíčského útulku rád běhá. Ocenil by pána cyklistu

Český rozhlas Vysočina pomáhá psům v útulcích v našem kraji najít nové pány. V zařízení v třebíčské průmyslové zóně žije už rok kříženec Ben.

I když si ho ošetřovatelé oblíbili, vlastní domov mu určitě přejí.

„Ben je čtyřletý kříženec německého ovčáka a kokršpaněla,“ říká ošetřovatelka Lucie Vakulová. Právě ji si Ben za rok, který v útulku žije, velmi oblíbil, a je zřejmé, že láska je to oboustranná. Pes je to velmi živý a hravý. „Zdravotně je úplně v pořádku, je v dobré kondici,“ dodává ošetřovatelka s tím, že krmení dostává Ben jednou denně, a spotřebuje asi půl kilogramu granulí. „Celý den by nedělal nic jiného, než jedl. Musí se hlídat, aby nepřibral,“ dodává Lucie Vakulová.

Ben je úplně zdravý a velmi rád běhá. Jeho pán by měl být aktivní

I čtyřletého psa je podle ošetřovatelky možné cvičit. „Určitě by se hodilo chodit s ním i na cvičák,“ dodává Lucie Vakulová s tím, že je důležitá důslednost. Pes jako Ben potřebuje hodně pohybu. S původním pánem, který se s ním ze zdravotních důvodů musel rozloučit, sice žil v bytě, ale lépe by mu vyhovoval výběh na zahrádce. A především hodně vycházek. „Chodí za ním pravidelně jeden mladý kluk, který s ním běhá,“ říká ošetřovatelka. Ben by určitě uvítal i běh s cyklistou.  

autoři: Irena Šarounová , mik

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.