Během pár hodin zemřeli na dálnici D1 na Vysočině dva řidiči

13. srpen 2019 10:00

Na dálnici D1 se během pondělního večera a noci staly dvě tragické dopravní nehoda. Na kilometru 149 se těžce zranil řidič dodávky, který následně zemřel.

První kolize se stala před 17. hodinou. Druhá nehoda byla kolem půl dvanácté poblíž Humpolce na kilometru 83. Řidič osobního vozu BMW tam po smyku skončil pod tahačem.

Nehoda dodávky

První nehoda se stala na 149 kilometru ve směru na Prahu. „Řidič dodávky utrpěl vážná zranění a byl letecky transportován do brněnské nemocnice,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová. Po chvilce přišla druhá zpráva, řidič svým zraněním podlehl.

Humpolec

Na kilometru 83ve směru na Brno se bouralo kolem půl dvanácté. Řidič vozidla BMW jel sám a podle policie nepřizpůsobil jízdu daným podmínkám. „Vozidlem ve vysoké rychlosti dostal na mokré vozovce smyk, přejel přes středový travnatý pás, kde narazil do středových ocelových svodidel, od kterých se vozidlo dále odrazilo zpět na těleso dálnice a přejelo přes levý, pravý a přídatný jízdní pruh a vyjelo na dálniční odpočívku, kde narazilo do zadní části odstavené nákladní soupravy složené z tahače a návěsu.“

autor: mik
Spustit audio