Bárt je střapatý živý kříženec, který v Polné čeká na nového pána. Zvládne žít v bytě i na dvorku

21. říjen 2022

V psím útulku v Polné na Jihlavsku našlo v srpnu azyl osm psů jedné majitelky. Jedním z nich je i kříženec Bárt, který z celé smečky zůstal v útulku poslední. 

Není zlý, jen prostě nebyl zvyklý na cizí lidi. Teď už je ale plně připravený být svému člověku kamarádem.

Patřil ke smečce

„Je to roční kříženec, výška v kohoutku čtyřicet pět centimetrů, váha do patnácti kil,“ představuje Bárta provozovatelka polenského útulku Lenka Dvořáková. 

Patřil ke smečce osmi psů, kteří byli odebráni jedné majitelce. Je ale třeba říct, že psi v žádném případě nestrádali. Byli krmení a milovaní, a měli veškeré doklady. „Paní je měla ráda, ale byli nesocializovaní. Žili jen s ní na dvorku, neznali cizí lidi.“ 

Ostatní psi ze smečky

Díky zveřejnění na sociálních sítích se psům podařilo najít nové pány v neuvěřitelně krátké době. „Ta první várka byla do čtrnácti dní,“ říká Lenka Dvořáková. Sama nevěřila v takovou sílu sociálních sítí. Díky tomu jsou teď psi v Blansku nebo na Příbramsku. Bárt zůstal v Polné jako poslední ze smečky. 

Podle provozovatelky útulku si dnes lidé psy vybírají podle velikosti a s tím související spotřeby. Bárt byl oproti ostatním větší, na druhou stranu ale drobnější. Byl ze všech psů také nejodtažitější. To se už ale Lence Dvořákové také podařilo spravit. „Delší dobu trvalo, než jsem ho přesvědčila, že kontakt je úžasný, že to muchlání je skvělý.“ 

Spustit audio