12 studentů z Vysočiny se může pochlubit, že se učilo u michelinského kuchaře
Na Vysočinu přijel slavný francouzský kuchař Philippe Mille, který se pyšný Michelinskou hvězdou. Původně přijel jen povídat o vaření a dozorovat gastronomickou soutěž. Nakonec ale se studenty připravil několik pokrmů a předával jim cenné rady.
V havlíčkobrodské hotelové škole probíhá kuchařskou soutěž, letos pod záštitou Cechu cukrářů a kuchařů. „Má to své regule. Porota je nominovaná cechem a ti nejlepší postoupí do národního kola,“ řekla krajská radní Jana Fialová (ČSSD).
Francouzský kuchař Philippe Mille podle svých slov není sólista, i mladí kuchaři ho mohou v ledasčem obohatit. „V kuchyni se pracuje v týmu, všichni spolupracují a každý do toho něco přináší. Je to jako fotbal. Nezáleží na jednotlivých hráčích, ale na týmu.“
Maso, zelenina, ovoce, mléčné výrobky
Phillipe Mille vyfasoval kromě surovin také 12 studentů z oboru kuchař – číšník a společně se pustili do díla. Nechtěl ale být za šéfa, podotýká reportér Daniel Zach, ale spíš za rádce. Výsledek proto nechal na studentech, sám jim přidává občas nápad.
„Může tu brokolici okrájet a udělat ji jako kuskus. Je důležité, abych jim nevnucoval nějakou představu, prvotní myšlenka má vzejít od nich,“ promlouval se studenty.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Rozšíření mobilizace Ukrajinců? Ty, kdo do armády nechtějí, tady nepotřebujeme, říká paramedik
-
Japonský modul SLIM nečekaně přežil už druhou lunární noc. Pomohlo mu převrácení při dosednutí
-
Referendum si Češi nepřejí, nad Unií ještě ‚nezlomili hůl‘. Zároveň ani nechtějí další evropskou integraci
-
Pobaltí se chystá na válku, hloubí zákopy. Putinovo Rusko tam srovnávají se SSSR, hlásí zpravodaj