Žiju svůj sen, od dětství jsem chtěla být zpěvačkou

20. listopad 2019

Muzikálová herečka Markéta Schimmerová Procházková od dětství snila o zpívání. Cesta do muzikálu vedla přes televizní soutěž a konzervatoř.

Hela Dvořáková pozvala rodačku z Jihlavy a absolventku tamního gymnázia do Dobrého dopoledne.

Rozhovor začal ve chvíli, kdy dohrávala skupina Turbo svůj hit Chtěl jsem mít. „To je moje puberta, tuhle kapelu jsem milovala. Jako dítě jsem ale nesnila o hudbě, spíš o lásce. Nejprve jsem pořád někoho milovala platonicky, později už doopravdy a teď se mi splnil můj sen, mám rodinu a jsem šťastná.“

Rozjezdy pro hvězdy

Markéta se před lety stala absolutní vítězkou pořadu Rozjezdy pro hvězdy. „Hned rok na to byla první superstar, ta to ale totálně pohřbila. Já se ale chystala na konzervatoř, myslela jsem na jiné věci. Mezi tím jsem zpívala s některými kapelami v Praze.“

Markéta Šimerová Procházková

Později se Markéta Schimmerová Procházková dostala do muzikálu, její první role byla role prostitutky v muzikálu Miss Saigon. „Už ve čtrnácti jsem se zamilovala do Johanky z Arku, kde zpívala Lucie Bílá. Naučila jsem se to tenkrát nazpaměť,“ smála se.

Další parketou byl sledovaný pořad Tvoje tvář má známý hlas.

Koncert pro Bárku

Rodačka z Jihlavy podporuje celou řadu dobročinných projektů. Například 24. listopadu proběhne v kostele v Lukách nad Jihlavou koncert pro domácí hospic Bárka.

Koncert pro Bárku, Luka nad Jihlavou
Spustit audio