Obyvatelé jihlavské Wolkerovy ulice se nakonec chodníku dočkají

8. červen 2018 13:50

Při opravách části Jihlavy kolem Telečské ulice dělníci v ulici Wolkerova skončili s dlážděním chodníku těsně před jedinou bytovkou. Přitom právě z tohoto bytového domu zaznívaly opakované stížnosti. Chodník nakonec bude, ale až položí potrubí na plyn.

Ve Wolkerově ulici chybí kousek chodníku právě před bytovkou na konci ulice vlevo.

„My vlastně, když vystupujeme z auta, tak musíme přímo do vozovky. Musíme to celé obejít, protože tady se prostě nedá chodit,“ stěžuje si mladá maminka z Wolkerovy ulice.

Tam, kde byla silnice, dělníci vydláždili prostor patrně pro parkovací stání automobilů, na kousek chodníku se ale nedostalo. „To je dobrý, ale tohle, ten chodník, tady nechali, jak to bylo, možná ještě v horším stavu. Tady ani není přechod, jestli bude támhle, nevím,“ dodává oslovená paní.

Jihlava, ulice Wolkerova
Jihlava, ulice Wolkerova

Příslib magistrátu

Magistrát města Jihlavy, podle mladé maminky, obyvatelům bytovky ve Wolkerově ulici slíbil, že chodník kolem jejich domu nechá dodělat. „Kvůli tomu jsme tady nedělali plot, tu zídku. Slibovali nám do očí, že tady ten chodník bude a nic se nestalo.

Opravy této části krajského města kolem ulice Telečská vyjdou na bezmála 40 milionů korun. Velkou část platí kraj, město financuje autobusové zastávky a právě chodníky.

Chodník bude

Magistrát Jihlavy chodník obyvatelům Wolkerovy ulice skutečně slíbil. Podle mluvčího Radka Tulise se čeká na plynaře, až před bytovým domem dokončí opravu potrubí. „Teprve potom bude toto místo zadlážděno. Nechtěli jsme zadláždit místo, které by se záhy rozkopávalo.“

Ještě letos má být podle Radka Tulise chodník hotový.

autoři: Daniel Zach , mik