Filmaři přijedou do Telče natáčet o Martinu Lutherovi. Shánějí komparzisty

8. únor 2017

Filmaři chtějí v Telči vytvořit film o německém kazateli, reformátorovi a zakladateli protestantské církve Martinu Lutherovi. Agentury tam shánějí komparzisty. Šanci mají lidé s maximálně přírodní tváří a delšími vlasy. Samotné natáčení proběhne na jaře.

„Půjdete tam ke stolečku, vyplníte formulář a vrátíte se zpět s číslem. A budeme vás fotit,“ instruuje příchozí paní z agentury, která výběr komparzistů pořádá.

„Od barvy očí, přes ty všechny nacionále, číslo bot a také dále,“ říká paní Marcela, která zkušenosti před kamerou už má. „Já jsem několikrát natáčela v komparzu. Byla jsem v Troškově filmu Z pekla štěstí, ve filmu Dům u zlatého úsvitu. A po maturitě jsem hrála ve filmu Až přijde kocour.“

Konkurz na komparz, Telč

Král Jindřich třetí

Zájem o účinkování ve filmu je poměrně veliký. Přicházejí také lidé s různými příběhy. „Já se jmenuje Král, Jindřich a třetí. A myslíte, že si dělám legraci? Nedělám. Můj dědeček byl Jindřich, otec taky a pak já a jsem Král,“ směje se pan Král s tím, že by si rád někdy filmového krále zahrál. „Tak určitě, ale musel bych Jindřicha šestého, ten měl hodně žen,“ baví se.

Kolik lidí z konkurzu se objeví ve filmu, se dotyční dozví za pár dnů. Natáčení pak začne v březnu.

autoři: mik , daz
Spustit audio