EXKLUZIVNĚ: Dukla Jihlava je bez stadionu. Statik nepovolí ani přípravu ledu

11. červen 2018 18:04

Černý scénář s Horáckým zimním stadionem v Jihlavě se naplnil. Statik Oldřich Balšínek exkluzivně Českému rozhlasu potvrdil, že má stadion narušenou střechu. Situace je podle něj natolik závažná, že za stávajících podmínek není možné ani připravovat led.

„Zjistilo se při tom měření, že ve svárech jsou nějaké trhliny a ty se musí opravit ještě před tím, než se začne ledovat,“ řekl statik Oldřich Balšínek.

Pro vedení hokejové klubu to znamená jediné – hledat dočasně jiný led, přemísťovat plánované přípravné zápasy a také doufat, že se halu v Jihlavě podaří opravit.

„To znamená v podstatě teď někde začít shánět volný kapacity ledu, vozit týmy na led do cizího města, začít překládat zápasy. Je toho hodně, těch komplikací,“ potvrdil Českému rozhlasu jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Roky se o stadionu mluví

O opravách zimního stadionu nebo stavbě nové haly se v Jihlavě mluví spoustu let. Zastupitelé ale zatím nenašli shodu.

Náměstek primátora Radek Popelka (ANO) nedokáže v tento okamžik říci, jak to se stadionem bude. „Čekáme na vyjádření statika co s tím. Pravděpodobně letos v létě budou muset proběhnout nějaké dílčí opravy na stávající ocelové konstrukci.“

Náměstek Popelka přesto slíbil, že do začátku ligy se vše potřebné stihne.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio