Baví mě je pozorovat, jak jsou šťastní, říká Hana Nejedlá. V Třebíči pracuje s handicapovanými

17. květen 2019

Hana Nejedlá, zakladatelka spolku Míša & Míša Třebíč, zasloužilá maminka a žena s neuvěřitelnou energií a vnitřní silou.

Hela Dvořáková si ji pozvala do Dobrého dopoledne.

Začátek spolku byl v roce 2012. Paní Nejedlá po postiženou dceru a zkrátka chtěla, aby se takoví lidé více zapojovali do společnosti, aby je ta společnost lépe přijímala. „Za tu dobu už vidím nějakou změnu. Pořádáme hodně akcí pro handicapované a lidé se ptají, kdy bude další, zajímají se o nás,“ pochválila.

Vidím, že jsou šťastní

Aktivity sdružení Míša & Míša mají za cíl jediné, totiž zlepšit kvalitu života postiženým lidem a také samozřejmě ukázat jejich svět těm, kteří měli větší štěstí.

„Vidím to, že jsou šťastní, mají motivaci, chtějí něco dělat, jsou vděční. Já mám z toho pocit štěstí, naplnění života.“

Celý rozhovor si poslechněte v přiloženém audiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.